5 YENİ PROGRAM İLE EĞİTİME BAŞLIYORUZ

Duyuru 32021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış, 5 yeni program ile eğitime başlıyoruz.

• Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yanında,
  • KKTC’den GCE A level ile öğrenci kabulüne başlanacak üniversitemizde;
  • %100 İngilizce dilinde yapılacak kaliteli eğitim ile
  • İTÜ diplomalı mühendisler ve mimarlar yetiştireceğiz.

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde öğrenci kabul edilecek lisans programlarımız;

PROGRAMLAR Uyruk Sınavlar Tam Burslu %50 Burslu Ücretli
Bilgisayar Mühendisliği TC + KKTC YKS 10 10 20
Bilgisayar Mühendisliği KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 2 2 6
TOPLAM 12 12 26
Elektrik Elektronik Mühendisliği TC + KKTC YKS 7 8 15
Elektrik Elektronik Mühendisliği KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 2 2 6
Ekonomi ve Finans TC + KKTC YKS 7 8 15
Ekonomi ve Finans KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 2 2 6
Mimarlık TC + KKTC YKS 7 8 15
Mimarlık KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 2 2 6
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi TC + KKTC YKS 7 8 15
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 2 2 6
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği TC + KKTC YKS 11 52 10
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 3 5 10
TOPLAM 14 57 20
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği TC + KKTC YKS 11 30 10
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 3 5 10
TOPLAM 14 35 20
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. TC + KKTC YKS 11 30 10
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. KKTC + Yabancı Uyruklu GCE A level + Diğer sınavlar 3 5 10
TOPLAM 14 35 20
BURS ORANLARI TOPLAMI 90 179 170
GENEL TOPLAM 439

Yıllık öğrenim ücretimiz 35.000 TL olup; İngilizce hazırlık eğitimlerini İTÜ Kuzey Kıbrıs Gazimağusa Yerleşkesi’nde tamamlayan öğrencilerimiz; KKTC’deki yerleşke çalışmaları tamamlanana kadar lisans eğitimlerine İTÜ’nün İstanbul’daki kampüslerinde her program için kendi fakültesinde devam edecektir. Öğrencilerimiz, İstanbul İTÜ öğrencilerinin kullandığı tüm eğitim ve sosyal altyapı imkânlarından faydalanacaktır.

Üniversitemize ait yurtlar, yerleşke çalışmaları kapsamında tamamlanacak olup; yerleşkemize yakın konumda bulunan ve üniversitemizin bağlantı içerisinde olduğu özel yurtlar bulunmaktadır. Öğrencilerimizin uygun fiyata kiralayabilecekleri müstakil ev / apartman dairleri de mevcuttur.

Öğrencilerimizin yurt-yerleşke arası ulaşımı üniversitemiz tarafından her Akademik Yıl’ın başında öğrencilerin konakladığı lokasyonlar doğrultusunda oluşturulan servis güzergahı ile karşılanmaktadır. Öğrencilerimiz yemek ihtiyaçlarını yerleşke sınırları içerisinde yer alan kantin - kafeteryadan karşılayabilmektedir.

İTÜ ayrıcalığına sahip olmak isteyen, uluslararası kariyer planı olan ve gelecek için iddialı üniversite adaylarını İTÜ-KKTC ailesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.