İTÜLÜ ÇINARLAR VE FİDANLAR BULUŞTU

İTÜ-MEDEK Yönetim Kurulu Üyeleri, 5 Nisan 2023 Çarşamba günü İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri’ni ziyaret etti. 18 Mart 2023 tarihinde yapılan İTÜ-MEDEK 4. Genel Kurulu sonucunda belirlenen yeni Yönetim Kurulu Üyeleri gelenek olarak ilk ziyaretlerini İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI’ya yaptılar. Ziyarete, İTÜ Mimarlık Fakültesi 1959 mezunu Hakkı ATUN (Fahri Başkan), Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 1988 mezunu Hilmi KANSU (YK Başkanı), Makina Fakültesi 1976 mezunu Halet YILDIRIM (Asbaşkan), Kimya Fakültesi 1997 mezunu Mustafa GAZİ (YK Üyesi), Mimarlık Fakültesi 1963 mezunu Osman SANER, Çevre Mühendisliği 1990 mezunu Neylan Engin NAİM katıldı.

Ziyarette en yaşlı üyeler Hakkı ATUN, Ayer KAŞİF MİM’59 (adına dikimi Hakkı ATUN gerçekleştirdi), Osman SANER ve genç yaşta aramızdan ayrılan İTÜ mezunumu Gökhan NAİM EHB’ 88 adına eşi Neylan ENGİN NAİM tarafından kampüs bahçesine dört adet zeytin fidanı dikildi. Rektör Prof. Dr. Cumali KINACI, zeytin fidanları dikilirken İTÜ-KKTC’nin de tıpkı zeytin ağacı gibi “1000 Yıl Yaşaması” dileklerini belirtti. Dikimin ardından fidanlara can sularını veren mezunlar fidanların başında hatıra fotoğrafları çektiler. Ardından halihazırda İTÜ-KKTC Yabancı Diller Hazırlık Okulu’nda eğitim gören genç öğrencilerimiz (fidanlar) ile eski mezunlarımızın (çınarlar) birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.