İTÜ REKTÖRÜ MANDAL, CUMHURBAŞKANI TATAR İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan MANDAL, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat SARI, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Aslı ÇEKMİŞ KANAN ve Genel Sekreter Dursun KOÇ’u makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanı TATAR, TÜBİTAK başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Hasan MANDAL’a yeni görevinde başarılar dileyerek, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi güzide bir kuruluşun ülkemizde bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerini artırmasının önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı TATAR, İTÜ’nün projelerinin burada hayat bulması temennisini dile getirerek, “Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak ülkemiz, her türlü altyapı çalışmaları ve iletişim çağında, engellemelere rağmen yapılan yatırımlarla önemli bir eğitim adası olmuştur” dedi.

Ülkemizden yüz binlerce mezun verildiğini ve bu mezunların dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemizin değerine değer katmakta olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı TATAR, eğitim sektörünün markalaşma hususunda büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan MANDAL ise konuşmasında, yakın zamanda 250. yılını kutlayan İTÜ’ye verilen destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı TATAR’a teşekkür etti. Rektör MANDAL, sadece İTÜ değil tüm diğer adadaki üniversitelerle araştırma boyutuyla bir lisans eğitimi hedefinde olduklarını belirtti.