DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NDEN 52 ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLDU

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi 2023 - 2024 Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda İTÜ Tuzla Kampüsü'nde coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan ARSLAN’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) Bakan Yardımcısı Durmuş ÜNÜVAR, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi KOÇ, Hizmet İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Salih Zeki ÇAKIR, Büyükelçi Suat Hayri AKA, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa BANKAOĞLU, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer KIRAN, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat SARI, İTÜ-KKTC Genel Sekreteri Dursun KOÇ, denizcilik sektörü temsilcileri, öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

İTÜ-KKTC Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinden toplam 52 öğrencimizin mezun olduğu 2024 Yılı Mezuniyet Töreni'nin başında Şehitler adına denize çelenk bırakıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU, sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde ülkemizi gururla temsil eden kaptanların, armatörlerin, mühendislerin, gemi işletmecilerinin ve akademisyenlerin Tuzla Kampüsü’nde ve Yüksek Denizcilik Okulu’nda eğitim aldıklarını vurguladı. Tüm mezunlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek dileyen KOYUNCU, “Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolayına, bahtınız açık olsun” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının sonrasında; Yemin Töreni'ne geçildi. Mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi. Program, geçit töreninin ardından son buldu.