İTÜ-KKTC, AZERBAYCAN’DA TEMSİL EDİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kamu personeli, üniversite ve dernek temsilcilerinden oluşan yirmi kişilik heyet, önemli temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gitti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV’in özel daveti üzerine gerçekleşen ziyaret, "Zafar" Şehit Ailelerini Destekleme Kamu Birliği'nin yürüttüğü "Türk Dünyası Şehit Aileleri Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi" projesi çerçevesinde düzenlendi. Ziyaret kapsamında, Türk dünyasının şehit aileleri arasında ilişkilerin ve birliğin güçlendirilmesi, ortak değerlerin tanıtılması, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi amaçlanıyor.

Ziyaret kapsamında, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ile Azerbaycan Şehit Aileleri Derneği arasında 1 yıl süreli İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol, Azerbaycan’da gerçekleştirilen faaliyetlerde üniversitemizi temsil eden İTÜ-KKTC Genel Sekreteri Dursun KOÇ tarafından imzalandı. Protokol kapsamında, Karabağ Savaşı’nda şehit düşenlerin çocuklarından 10 mühendislik öğrencisi 15 - 28 Temmuz 2024 tarihleri arasında KKTC’de misafir edilecek.

Ziyarette, Karabağ, Şuşa, Ağdam ve Şamahlı şehirlerinde bulunan şehit mezarları ziyaret edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın onayları ile Azerbaycan topraklarının Ermeni işgalinden sonra bölgeyi ziyaret eden ilk yurt dışı heyeti olarak kayıtlara geçen ziyarette ayrıca, Şuşa, Ağdam, Şamahlı Valileri ile Bakü Devlet Üniversitesi’nde temaslarda bulunuldu.