Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği’nde belirtilen Standards of Training, Certification and Watchkeeping (STCW) sözleşmesinin öngördüğü A-II/1 ile A-II/2 müfredat programlarını içermektedir.

Ulusal ve uluslararası düzeyde denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan Uzakyol Vardiya Zabiti / Uzakyol Kaptanı için gereken koşullarda eğitim verilmektedir.

%100 İngilizce ve üniformalı devam edecek program, 4 yıl teorik, uygulamalı ve laboratuvar eğitimlerini, 1. ve 2. sınıfların yaz dönemlerinde üçer aylık ve 3. sınıfın bahar döneminde altı aylık açık deniz stajları ile bütünleştirmektedir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi unvanı ile mezun olacak öğrencilerimiz, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Adamları Sınav Merkezi’nce (GASM) düzenlenen ehliyet yeterlilik sınavlarında başarı gösterdikten sonra “Uzakyol Vardiya Zabiti” olarak deniz hayatlarına başlayabilecek, çalışma sürelerine göre ehliyetlerini “Uzakyol Kaptanı”na kadar yükseltebilecektir. Mezunlarımız;

Ulusal ve uluslararası platformlarda Türk ve yabancı bayrak gemiler,

Denizcilik idaresi,

Kılavuz kaptanlık,

Gemi Trafik Hizmetleri Operatörlüğü,

Tersane ve marinalar,

Deniz platformları,

Denizcilik işletmeleri,

Brokerlik,

Acentacılık,

Lojistik vb. alanlarda görev alabilmektedir.

https://df.itu.edu.tr/