Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

T.C. Gemiadamları Yönetmeliği’nde belirtilen STCW sözleşmesinin öngördüğü A-III/1 ile A-III/2 müfredat programlarını içermektedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz, temel mühendislik eğitimlerinin yanında gemi ana makineleri (dizel makineleri, buhar türbini, gaz türbini vb.), gemi yardımcı makineleri (kazan, pompa, separatör, kompresör, evaporatör vb.) ve elektrik elektronik ve gemi otomasyonu konularında hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alacak, hem de uluslararası literatürü takip edebilecek seviyeye gelecektir.

Ulusal ve uluslararası düzeyde denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan Uzak- yol Vardiya Mühendisi / Başmühendisi için gereken koşullarda eğitim öğretim verilmektedir.

Program öğrencileri 4 yıl teorik ve uygulamalı eğitimlerine ek olarak, 12 ay süreli uygulamalı deniz eğitimi alarak; GASM’ca düzenlenen "Uzakyol Vardiya Mühendisi" sınavlarına girmeye hak kazanmaktadır. Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası deniz ticaret filolarındaki gemiler başta olmak üzere;

Denizcilik şirketlerinde,

Açık deniz platformlarında,

Gemi makineleri üretici firmalarında,

Enerji üretim tesislerinde,

Gemi makineleri bakım onarım firmalarında,

Tersanelerde,

Kamu kurum ve kuruluşlarında vb. çeşitli sektörlerde farklı pozisyonlarda denizcilik işletmeleri ve fabrikalarda görev alabilecektir.

https://df.itu.edu.tr/