KONTENJANLARIMIZDA %99 DOLULUK ORANINA ULAŞILDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü açıklandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerine 11 bin 141 öğrenci yerleşti. Üniversitelere yerleşen öğrenci sayısında bir önceki yıla kıyasla yüzde 47.37 artış olduğu açıklandı.

İTÜ-KKTC Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Ekonomi ve Finans, Mimarlık, İç Mimarlık, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ile Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği lisans programlarına toplam 376 öğrenci yerleşti.

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri’nin 2022-2023 Akademik Yılı lisans programları için ayrılan 380 kontenjanda %99 oranında doluluğa ulaşıldı. İTÜ-KKTC, önümüzdeki günlerde yapılacak olan ek yerleştirme ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ile de Türkiye Cumhuriyeti’nden öğrenci kabul etmeye devam edecek.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI, yeni açılan programlar ile birlikte 10 lisans programında İTÜ ayrıcalığı ile eğitim verildiğini vurgulayarak yeni öğrencileri heyecanla beklediklerini ifade etti.

YKS sınav sonucu ile Üniversitemiz lisans programlarına yerleştirilen öğrencilerimizin elektronik ön kayıtları https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/YKSKabul/Kabul/ web adresinden 22 - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.