İTÜ MEDEK Yılbaşı Kokteyli Gerçekleştirildi

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği - Kıbrıs (İTÜ MEDEK) Yılbaşı Kokteyli 19 Aralık 2018 Çarşamba akşamı Lefkoşa Bedesten’de gerçekleştirildi. İTÜ Mezunlarının yoğun ilgi gösterdiği geceye Lefkoşa Belediye Orkestrası müzikleri ile eşlik etti.

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet HARMANCI, UBP Genel Başkanı Ersin TATAR ve İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar KUM’un da teşrif ettikleri gece İTÜ MEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi KANSU’nun konuşması ile başladı. KANSU, İTÜ’nün geçmişten geleceğe uzanan 245 yıllık tarihine her zaman ilkleri ve enleri sığdırdığını, bu geleneğin İTÜ’nün Kuzey Kıbrıs’taki Yerleşkesinde de sürdürülerek nice başarılara imza atılacağına olan inancını ifade etti. İTÜ MEDEK Yönetim Kurulu olarak oldukça verimli ve başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden KANSU, öğrencilere yönelik sağlanan burslar ve diğer faaliyetlerden bahsetti. 2019’un tüm dünyaya ve ülkemize barış ve güzellikler getirmesini temenni eden KANSU, kokteylin yapılmasında emeği geçen herkese ve geceye katılan tüm İTÜ Mezunları Ailesine teşekkür etti.

İTÜ’den mezuniyetinin 60. yılını dolduran İTÜ Mimarlık Fakültesi 1959 Yılı Mezunu Yüksek Mimar Mühendis Ayer KAŞİF’e, 60. Yıl Onur Plaketini UBP Genel Başkanı Ersin TATAR takdim etti. KAŞİF’in ülkemiz için yıllarca yaptığı hizmet ve çalışmalardan bahseden TATAR, hala üretmeye ve çalışmaya devam eden KAŞİF’in genç nesillere örnek olacak bir değer ve ülkemiz adına gurur duyulacak bir insan olduğuna vurgu yaptı, kendisine nice başarı dolu meslek yılları diledi.

Ayer KAŞİF yaptığı teşekkür konuşmasında başarısının sırrının her zaman dünya ile rekabet etmek, sürekli öğrenmek, yenilikleri izlemek ve en iyiyi, en güzeli kendisine hedef koymak olarak ifade etti. Genç nesillere de işlerini çok severek yapmalarını ve sürekli gelişimi hedeflemelerini tavsiye etti.

Ardından İTÜ Mezunu Merhum Yüksek Mühendis Erdoğan NAİM anısına 2 yıldır verilmekte olan “Erdoğan NAİM Anısı Bursu” için yaptıkları katkılardan ötürü GESFİ Döviz Bürosu Direktörü ve İTÜ MEDEK Saymanı Gökhan Naim’in annesi Nurten NAİM’e Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet HARMANCI tarafından plaket takdim edildi. HARMANCI, NAİM Ailesinin yıllardır ülkemiz ve insanlarımız için yaptıkları değerli hizmetlerden bahsederek, özellikle genç nesillerin yetişmeleri ve eğitime yaptıkları katkılar için teşekkürlerini sundu.

Bedesten’in tarihi ve büyüleyici atmosferi ile taçlanan gece, İTÜ’lülerin dostluk, dayanışma ve keyif içerisinde geçirdikleri hoş hatıralar ile sona erdi.