İTÜ Kuzey Kıbrıs’ta Mezuniyet Coşkusu

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde diploma töreni geleneksel olarak 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı günü yapıldı. İTÜ Tuzla Yerleşkesi'nde gerçekleşen törende, 2017-2018 Akademik Yılı'nı başarıyla tamamlayarak mezun olan 8 İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencisi diploma almanın sevincini yaşadı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, aileleri ve üst düzey davetlilerin katıldığı törende İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar KUM mezun öğrencilerimize diplomalarını verdi.

TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri AKA, 111 öğrencinin mezun olduğu törende yaptığı konuşmada, denizcilik sektöründe en temel unsurun lisan olduğunu söyledi.

Kendi mesleğini yılmadan en iyi şekilde yaparak, kişinin kendini geliştirebileceğini dile getiren AKA, "Kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek çalışmalısınız. Ondan sonrası zaten kendiliğinden gelecektir. Yapmanız gereken, özellikle dikkat etmeniz gereken bir şey var, o da lisan öğrenmektir. Denizcilik sektörü giderek gelişiyor, büyüyor, ilerliyor. Deniz ticaretinin çok çeşitli branşları var ve bunların hemen hemen tamamında denizciye gemiyi tanıyan, denizde yaşamış, denizde çalışmış denizcilere ihtiyaç var" diye konuştu.

Törende konuşan İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT ise "İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde yapılan çalışmalarımızın, sizlerin başarılarıyla yeni bir ivme kazanacağından şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

SÖĞÜT, "Sizleri, hayattaki en hakiki dayanağın ilim ve fen olduğunu benimseyip kararlarınızı analitik düşünce süzgecinden geçirerek almayı öğrendiğiniz bu ocaktan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, lider vasıflı, çevreye duyarlı, yüksek etik değerlere sahip denizciler olarak yeni dünyalara yelken açmak üzere uğurluyoruz. Bir denizci özdeyişinde ifadesini bulduğu üzere, 'Bir omurga, bir gövde, bir güverte ve yelkenler değildir, bir gemi. Bunlar geminin ihtiyaç duyduklarıdır. Bir gemi gerçekte özgürlüktür.' Bu gemide denize çıkacak fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür tüm denizcilere Allah selamet versin" dedi.

Ayazağa Yerleşkesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

İTÜ 2017-2018 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni ise 29 Haziran 2018 Cuma günü İTÜ Stadyumu’nda görkemli bir törenle gerçekleştirildi. “İTÜ Zirvede” temasıyla gerçekleştirilen tören, renkli görüntülere sahne oldu. Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşen törene, İTÜ-KKTC’den 5 mezun öğrencimiz katıldı.

Törenin açılışında İTÜ’nün akademisyenleri ve girişimcilik merkezleri taçlandırıldı. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ‘Olgun Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kategorisi Birincisi’ seçilen İTÜ ARI Teknokent ve UBI Global endeksi tarafından "üniversitelere bağlı kuluçka merkezleri" kategorisinde Avrupa’nın en iyi 2’inci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’e ödülleri takdim edildi. Türkiye Bayrağını Antarktika’da dalgalandıran, II. Ulusal Antarktik Bilim Seferi katılan bilim insanlarımız alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Ekip, Antarktika’dan getirdikleri bayrağı bir kez de sahnede açtıktan sonra İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA’ya hediye etti. Bilim insanlarımız dakikalarca ayakta alkışlandı.

Öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA, “İTÜ’lü olmanın gururunu ömür boyu taşıyacak öğrencilerimizi iş dünyasına uğurluyoruz. Sizler, devlet ve iş dünyasında kökleri olan mezunlarımız ile ülkemizin geleceği için çalışacaksınız, sizlerle gurur duyuyoruz” diye konuştu. Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen akademik ve idari personele de teşekkür eden Prof. Dr. KARACA, “Ulusal ve uluslararası başarılarıyla üniversitemizin değerine değer katan öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum. Öğretim üyelerimiz havacılıktan çevreye, mimarlıktan müziğe kadar birçok farklı alanda bilimi dünyanın dört bir yanına taşıdılar ve yaşamlarını bilime adadılar. İTÜ, akademik kadrosu, idari personeli ve öğrencileriyle büyük bir ailedir. Bu ailenin her ferdinin birbirine emeği geçmiştir. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Mezunlar adına konuşmayı 1972 İnşaat Fakültesi Mezunu ve GTE Endüstri Sistemleri A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüsamettin KAVİ, İTÜ öğrencileri adına konuşmayı ise bu yıl en yüksek ortalamasıyla mezun olan İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu Shokrullah SOROSH yaptı.

Konuşmaların ardından bir İTÜ geleneği haline gelen, birinci sınıf öğrencilerinden oluşan Yüksek Denizcilik Okulu Boru-Trampet Takımı, törende geçiş yaptı. Mezunlar, İTÜ Mezun Yemini’ni ettikten sonra, törenin en coşkulu ânını keplerini havaya fırlatarak yaşadılar. Gece, göz alıcı gösteriler ve müzik performansı ile devam etti.

İTÜ Ayazağa ve Tuzla Yerleşkeleri’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinde 13 İTÜ-KKTC öğrencisi diplomalarını alarak mezun oldu. Mezun öğrencilerimize başarılar dileriz.