İTÜ Mezun Dernekleri Platformu 4. Toplantısı Yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezun Dernekleri Platformu 4. Toplantısı, İTÜ Mezunlar Derneği Kıbrıs (İTÜ MEDEK) ev sahipliğinde 28 Nisan 2018 Cumartesi günü Acapulco Resort Convention SPA Hotel‘de yapıldı.

İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantılara İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM, Rektör Danışmanı Dr. Cemil YURTÖREN ve Genel Sekreter Dursun KOÇ katıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan İTÜ MEDEK’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi KANSU, Sayman Gökhan NAİM, Sekreter Mehmet BAŞEL, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet ZORBA ve Seçil ÇABUK ÖZER oturumlarda hazır bulundu. İTÜ İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telem GÖK SADIKOĞLU ve İTÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Hülya DALGIÇ’ın da katıldığı toplantıya; İTÜ Mezunlar Derneği, İTÜ Birlik Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Bursa İTÜ Mezunlar Derneği, İTÜ Gemi İnşaatı Mühendisleri Derneği temsilcileri ve KKTCELL Genel Müdürü Harun MADEN katıldı.

İTÜ Mezun Dernekleri Platformu Koordinasyon Komitesi Başkanı Bülend TEMUR’un moderatörlüğünü üstlendiği toplantının ilk oturumunda tüm derneklerin kendi bünyelerinde yapmış oldukları faaliyetler, çalışmalar ve projeler sunumlarla anlatıldı. Temsilciler, dernekler arasındaki iletişim ve işbirliğini artırmak ve ortak çalışmalar yürütmek konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. İTÜ MEDEK yapmış olduğu sunumda İTÜ Evi KIBRIS Projesi ve detaylarını katılımcılarla paylaştı. İlk oturumun sonunda Bursa İTÜ Mezunları Derneği Başkanı Hasan TUĞCU, İTÜ MEDEK Başkanı Hilmi KANSU’ya hediye takdiminde bulunarak; Kıbrıs’ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İkinci oturumda dernek sunumlarının tamamlanmasının ardından İTÜ-KKTC Rektörü Prof.Dr. Ercan KAHYA, İTÜ-KKTC’nin kurulduğu günden itibaren Gazimağusa ve Yeni Erenköy Yerleşke projelerinin hayata geçirilmesi sürecinde yaşanılan sorunlar ve gelinen nokta hakkında katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu. Mevcut hali ile yerleşke projelerinde gelinen aşamada finansal sorun dışında bir engel kalmadığını belirten KAHYA; bu konunun çözülmesi için tüm dernek temsilcilerinden ve sivil toplumdan destek beklediklerini dile getirdi.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telem GÖK SADIKOĞLU gerçekleştirdiği sunumda göreve geldiği günden bu yana yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek; günümüz dünyasında iletişim ve pazarlamanın her alanda olduğu gibi özellikle üniversitelerin geleceği ve sürekliliği için vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurguladı. İTÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Hülya DALGIÇ mezunlarla ilişkilerin öneminden bahsederek; mezunlar tarafından ihtiyaçlı öğrencilere burs sağlanması konularında dernek temsilcilerine çağrıda bulundu.

Oturumların sonunda İTÜ MEDEK tarafından Girne Archway Restoran’da toplantıya katılanlara akşam yemeği verildi. Yemeğe katılan İTÜ MEDEK Onur Üyesi ve Eski Başbakan Hakkı ATUN en son yayınladığı “Şehrin Gölgeleri” isimli kitabı İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA’ya iletilmek üzere İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telem GÖK SADIKOĞLU’na takdim etti.

29 Nisan 2018 Pazar günü, İTÜ Mezun Dernekleri Platformu temsilcileri İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesi’ni ziyaret etti. İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM, Rektör Danışmanı Dr. Cemil YURTÖREN ve Genel Sekreter DURSUN KOÇ’un eşliğinde yerleşke turu yapan temsilciler; Gazimağusa Kaleiçi’ni rehber eşliğinde gezme fırsatı buldu.