Uyarı

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /webRoot/public_html/images/haberler/11-01-2018-haber-1

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/haberler/11-01-2018-haber-1

İTÜ’lüler Yeni Yıl Toplantısında Buluştu

İTÜ Rektörlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel “Yeni Yıl Toplantısı”, 10 Ocak 2018 Çarşamba günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, İTÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, akademisyenler ve konuklar katıldı.

245. yaşını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 2018 yılını birlik ve beraberlik ruhunun yaşatıldığı ve yeni projelerin konuşulduğu “Yeni Yıl Toplantısı”yla karşıladı. Toplantıda, İTÜ’nün teknolojik ilerlemenin hazırlayıcısı, kültürel gelişimin hızlandırıcısı ve bilimin adı olduğuna dikkat çekildi.

İTÜ Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Süha ÇALKİVİK’in sunduğu etkinlik “A’dan Z’ye İTÜ” filminin gösterimiyle başladı. Toplantının açılış konuşmasını İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA yaptı. Sunumunda Üniversite tarafından yürütülen çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi veren KARACA, öğrenciler için düşünülen yenilikler, akademik ve idari çalışanlarının İTÜ’deki yaşam kalitesini artıracak fikirler hakkında önemli paylaşımlarda bulundu. İTÜ’nün uluslararası başarısından da bahseden Rektör KARACA, “Dünyada olduğu gibi Türkiye ve üniversiteler de değişiyor, farklı yönlere evriliyor. İnsanlar değişiyor, beklentileri farklılaşıyor. Bu noktada üniversiteler 80’ler, 90’lar hatta 2000’lerdeki düşünce sistemiyle yönetilemez, eğitim-öğretim yapılamaz, araştırma hedefleri koyamazsınız” diyerek değişim vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA, İTÜ’nün hedeflerini ise şu sözlerle açıkladı:

“Kalite ve Araştırma Üniversitesi süreci kapsamında araştırma ekibi her bölümle Şubat ayından başlayarak toplantılar yapacak. Araştırmanın iyileştirilmesi için laboratuvarların daha etkin kullanılması sağlanacak. Projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülecek.”

Rektörün açılış konuşmasının ardından takdim törenine geçildi. 2017 yılında emekli olan 102 akademik ve idari personele plaket takdim edildi. 2017 yılında emekli olan ve Eylül ayında yaşamını yitiren Öğr. Gör. Dr. Mednan SAÇAKLI da unutulmadı. Plaketi ailesine tevdi edildi. Ayrıca törende hizmette 30. ve 40.yılını dolduran 80 akademik ve idari personele belgeleri takdim edildi. Tören, İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi sanatçılarının icra ettikleri konserle devam etti. Toplantı fuaye alanında verilen ikramla sona erdi.

{gallery}11-01-2018-haber-1{/gallery}