İTÜ-KKTC ile DAÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Eğitim - Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında işbirliği protokolü imzaladı. 12 Mayıs 2017, Cuma günü DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM protokole imza koydu.

İmzalanan işbirliği protokolü ile her iki kurum arasında eğitim ve öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini ve ortak çalışma anlayışını teşvik etmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla eğitsel, bilimsel, yönetsel tüm konularda iş birliğinde bulunmak yer alıyor.

İmza töreni sırasında konuşan İTÜ - KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, aynı şehrin iki kardeş üniversitesi olan İTÜ-KKTC ve DAÜ’nün işbirliği içerisinde olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. DAÜ’nün KKTC’nin en köklü üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. KAHYA, imzalanan işbirliği protokolü ile hedeflerin adını koyup omuz omuza devam edeceklerini vurguladı.

Prof. Dr. OSAM ise gerçekleştirdiği konuşmasında imzalanan işbirliği protokolünden son derece memnuniyet duyduğunu belirtti. Prof. Dr. OSAM, sözlerine “DAÜ’ye çok yakın bir mesafede bulunan İTÜ-KKTC ile imzalanan protokol sayesinde bilimsel ve kültürel her türlü faaliyetlerde birbirimizi destekleyerek güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM, Genel Sekreter Dursun KOÇ ve DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin ÖZKARAMANLI, Prof. Dr. M. Yaşar ÖZDEN, Prof. Dr. Özgür EREN, Prof. Dr. Cem TANOVA ile Rektörlük Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif AKKELEŞ yer aldı.