Ekonomi ve Finans

Ekonomi ve Finans programı, teori ve pratiği birleştirebilen, küresel rekabete hazır lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Öğrencilerimiz, araştırma, çözümleme, değerlendirme yeteneklerini geliştirerek bağımsız düşünebilecek, Ekonomi, Finans ve İşletme alanlarında uzmanlaşacaktır.

Programda, güncel tekniklerin öğretilmesiyle öğrencilerin ekonomik ve finansal verileri analiz ederek, bilgi üretme ve politika önerileri yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Veri bilimi, kodlama becerileri ve özellikle tüm dünyada oldukça revaçta olan makine öğrenmesi teknikleri konusunda gelişerek mezun olan öğrencilerimiz, programın sağlayacağı pratik tecrübeler sayesinde çalışacakları pozisyonlarda avantajlı olacaklardır. Mezunlarımız dünyanın dört bir tarafında;

Özel sektörde uzmanlık,

Denetçilik,

Dış ticaret,

Pazarlama,

Yöneticilik,

Ekonomi yönetimi,

Finans yönetimi,

Finans uzmanı gibi pek çok alanın yanı sıra; BM, AB, Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlarda, bankalarda ve finans kurumlarında istihdam edilebileceklerdir.