Elektrik Elektronik Mühendisliği

Elektrik Elektronik Mühendisliği programı, üst düzey bilimsel ve teknolojik bilgi birikimine sahip, %100 İngilizce eğitimi ile uluslararası düzeyde rekabetçi ve tanınırlığı olan mühendislerin yetişmesini sağlayacaktır. Öğrencilerimiz;

Elektrik devreleri ve sistemleri,

Elektronik,

Telekomünikasyon,

Dijital sistemler ve mikro sistem tasarımı,

Güç elektroniği,

Güç sistemleri,

Elektrik makineleri,

Kontrol sistemleri,

Bilgisayar donanım ve iletişim sistemleri gibi önemli alanlarda uzmanlaşabilecektir.

Bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel üretim sistemlerinin amaçlanan ve planlanan biçimde çalışmasının sağlanması konularında yeterli seviyeye ulaşacak mezunlarımız,

Elektronik ve telekomünikasyon sistem üretici şirketleri,

Telefon sistem operatörleri,

Askeri ve savunma teknolojileri geliştirme kurumları,

Veri iletim operatörleri,

Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri,

Televizyon ve radyo kurumları,

Banka ve büyük ölçekli şirketlerin bilgi teknolojileri bölümleri ve Bilgisayar üretici şirketlerde istihdam edilebileceklerdir.

İTÜ Elektrik Mühendisliği ile İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans programları, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (Engineering Accreditation Commission - EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır.