Isı Pompaları ve Uygulamaları Paneli

İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi, KTMMOB Makine Mühendisleri Odası ve KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası işbirliği ile “Isı Pompaları ve Uygulamaları” konulu panel düzenlendi. Panel, EBİ A.Ş, Form Endüstri Ürünleri Ticaret A.Ş, Canovate Enerji Sistemleri ve North Power Property sponsorlukları ile gerçekleştirildi.

16 Şubat 2018, Cuma günü 09.00 – 16.00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele çok sayıda dinleyici katıldı. Isı Pompaları ve Uygulamaları Paneli, sabah saatlerinde başlayan kayıt işlemlerinin ardından KTMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir TAŞÇIOĞLU, KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert GİRGEN ve İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM’un açılış konuşmaları ile başladı.

Paneldeki ilk sunum, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Devrim AYDIN tarafından “Isı Pompalı Hibrit Sistemlerin Mahal Isıtmada Kullanımının İncelenmesi” ve “Güneş Enerji Sistemleri Teknolojileri ve Isı Pompalarının Performanslarının Artırılması” konularında gerçekleştirildi. Soru-Cevap bölümünden sonra EBİ A.Ş’yi temsilen Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Volkan ALSANCAK söz alarak ısı pompası kullanımı ile ilgili bilgi verdi.

İTÜ Enerji Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen panelde, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Altuğ ŞİŞMAN, İTÜ Enerji Enstitüsünde Toprak Kaynaklı Isı Pompası Çalışmaları, Isı Pompaları, Toprak Kaynaklı Isı Pompaları, önündeki engeller ve nedenleri, geliştirilen seri üretime uygun ısı pompaları, ülke ve son kullanıcı açısından avantajları ve Enerji Enstitüsü araştırma sonuçları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Öğle yemeğinin adından devam eden panelde, Form Endüstri Ürünleri Ticaret A.Ş İş Geliştirme Müdürü Pınar GÜRLER, su-toprak kaynaklı ısı pompalara ve uygulama detayları hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Panel, Canovate Enerji Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Ziya TİRYAKİ ise “Isı Pompasının Teknik Özellikleri ve Uygulama Örnekleri” konulu sunumunun ardından soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.