Etkili İletişim ve Sosyodrama Çalışması SEM'de Gerçekleştirildi

İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi ve Gazimağusa Mahalli Barosu iş birliğinde, 20-21 Haziran 2017 tarihlerinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Etkili İletişim Semineri ve Bireyler arası Barış için Sosyodrama Çalışması” düzenlendi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı Bahar SANER, mahkeme memurları ve avukatların katılımlarıyla gerçekleşen ve iki gün boyunca 8 saatlik bir programı kapsayan organizasyona yaklaşık 70 kişi katılım gösterdiği.

İstanbul Teknik Üniversitesi PDR Merkezi Koordinatörü Cem DEMİRBAŞ ve İstanbul Erkek Lisesi PDR Uzmanı ve Psikodramatist Zühre KORKMAZ’ın sunumları ile gerçekleşen oturumlarda; Temel İletişim Becerileri ve Olumsuz Duyguları Yönetebilme, Etkileme ve İkna Edebilme Yönetimi ve Çatışma Yönetimi konuları hem teorik hem de uygulamalı bir şekilde ele alındı.

İki günlük programın sonunda Gazimağusa Mahalli Baro Başkanı Avukat Ahmet DEMİREL, Kaza Mahkemesi Başkanı Bahar SANER’e baro yönetimini böyle bir konuda seminer ve çalışma yapmaya sevk ve motive ettiği için teşekkür etti.

Başkan SANER, böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ve iletişimin tüm meslek grupları için önemli bir olgu olduğunu belirtip; yaşam boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı. SANER konuşmasının sonunda bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Gazimağusa Mahalli Barosu, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ve Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Kaza Mahkemesi Başkanı Bahar SANER konuşmasının ardından İTÜ-KKTC Genel Sekreteri Dursun KOÇ’a teşekkürlerinin bir sembolü olarak Mahalli Baro adına plaket takdim etti. Genel Sekreter KOÇ, İTÜ-KKTC ailesi olarak bu organizasyona katkı koymuş olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Avukat Ahmet DEMİREL Gazimağusa Mahalli Barosu adına Eğitmenler Cem DEMİRBAŞ ve Zühre KORKMAZ’a teşekkürlerini ifade ederek, plaket takdiminde bulundu. Avukat DEMİREL tüm katılımcılara belgelerini verdikten sonra çalışma sonlandırıldı.