İTÜ-KKTC 2023 YAZ OKULU TAMAMLANDI

İTÜ-KKTC ‘Tarihi Çevrede Mimarlık Buluşması’ Yaz Okulu, 12-14 Haziran 2023 tarihlerinde, Gazimağusa Kaleiçi’ne odaklanan yoğun atölye çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

Mimarlık disiplinini öğrenmeye, geleneksel yapı kültürleri hakkında detaylı bilgi edinmeye ve mimari problemleri çözmeye yönelik düzenlenen atölye çalışmalarına; mimarlık ve iç mimarlık öğrencileri ile lise öğrencileri katıldı.

Kurs eğitmenleri Doç. Dr. Betül Gelengül EKİMCİ, Dr. Öğr. Üyesi Aslı ÇEKMİŞ KANAN, Şerife İrem BAILIE ve Ar. Gör. Sinem KIRKAN eşliğinde, açık masa tartışmalarıyla tarihi kent merkezini analiz eden öğrenciler; el çizimi ve eskiz becerilerini geliştirecek çalışmalarla yenilikçi çözümler getiren tasarım çeşitleri geliştirdi.

Geleneksel mimari, kültürel miras ve tarihi çevre koruma hakkında bilgi sahibi olan öğrencilere eğitimlerinin sonunda katılım belgesi verildi.