ROBOTİK KODLAMA YAZ OKULU TAMAMLANDI

08 – 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu dersliklerinde gerçekleştirilen Robotik Kodlama Yaz Okulu tamamlandı.

Yaşları 9 ile 13 arasında değişen 13 katılımcının eğitimleri, İTÜ Bilim Merkezi’nin kuruluşunda yer alan ve 15 yıllık eğitim tecrübesine sahip olan Eğlen Bilim Eğitmeni Barış KENT tarafından verildi.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü Birim Sorumlusu Eda CAN DOĞANBAY koordinatörlüğünde düzenlenen eğitimde, Scratch ve Mblock uygulamaları ile tanışan katılımcılar, Mbot kurulumu yaparak robotlarına kodlama yöntemiyle komutlar verdiler.

Program kapsamında Çarşamba günü düzenlenen eğitsel gezide, Doğu Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ziyaret edilerek elektrikli arabalar, robot projeleri, su altı robotları ve laboratuvalar gözlemlendi. Katılımcılar gezi sonrasında VR Arena’da performans oyunu oynadılar.

Eğitim sonunda gerçekleştirilen törende katılım sertifikaları Eğitmen Barış KENT tarafından verildi. İTÜ Kuzey Kıbrıs Yaz Okulu’nun, Eylül ayında düzenlenmesi planlanan yeni eğitimlerle devam etmesi planlanıyor.