STEAM YAZ OKULU TAMAMLANDI

Bütüncül eğitim anlayışı ile mühendislik, bilim ve teknolojinin sanat ve sosyal bilimler ile bütünleşmesine yönelik düzenlenen STEAM (Model Uçak, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Eğitimleri tamamlandı.

01 – 05 Temmuz 2019 tarihleri arasında İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu dersliklerinde gerçekleştirilen STEAM haftasına, yaşları 09 ile 13 arasında değişen 8 çocuk katıldı.

İTÜ Bilim Merkezi’nin kuruluşunda yer alan ve 12 yıllık eğitim tecrübesine sahip olan Eğlen Bilim Eğitmeni Ozan ERBAK eşliğinde ve Eda CAN DOĞANBAY koordinatörlüğünde düzenlenen eğitimlerde, oyunlar eşliğinde deneyler yapıldı. Kırılmayan yumurta tasarımı, yumurta arabası, misket parkuru, kinetik heykeller, asma köprü tasarımları, yelkenli gemi, model uçak ve teleferik çalışmalarının yapıldığı 5 günlük eğitim süresi, bilim gösterisi ile tamamlandı.

Program kapsamında, Doğu Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ziyaret edilerek elektrikli arabalar, su altı robotu ve laboratuvalar gözlemlendi.

Eğitim sonunda aile katılımlı gerçekleştirilen törende, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA tarafından katılım sertifikaları verildi. Rektör KAHYA, İTÜ-KKTC’nin Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez STEAM eğitimi düzenlendiğini ve çocuklara yönelik eğitimlerin çeşitlenerek devam edeceğini söyledi.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Yaz Okulu, 08 – 12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Robotik Kodlama Eğitimi ile devam edecek.