Öğrenci Merkezi Kullanımı İçin Fikir Projeleri Üretiliyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri, İTÜ Kuzey Kıbrıs Gazimağusa Yerleşkesi'nde bulunan Tren Bakım Hangarı’nın Öğrenci Merkezi’ne dönüştürülmesi için tasarım önerileri geliştiriyor.

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Dilek YILDIZ ve Mimar Burak PELENK tarafından, 2018-2019 Güz Dönemi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programları kapsamında verilen MTZ511E kodlu “Mimari Tasarım II” isimli tezsiz yüksek lisans dersinde Tren Bakım Hangarı ön proje olarak ele alındı.

Yüksek lisans öğrencileri İlknur GÜNGÖR, Damla Pınar ÇELİK, Hande SANDAL, Mürsel TEKİNER ve Ozan MANSUR, eski tren bakım hangarının Öğrenci Merkezi olarak yeniden işlevlendirilip kampus yaşamına katılabilmesi için, ders kapsamında öneriler sunarak iç mekan tasarımı ile ilgili öneriler üzerinde çalışıyor.

Öğrenci Merkezi olarak kampüse kazandırılacak yapı için iki grup halinde çalışan öğrenciler ve dersin öğretim görevlileri, 26 – 28 Mart 2019 tarihleri arasında İTÜ Kuzey Kıbrıs Gazimağusa Yerleşkesi'ni ziyaret ederek tarihi tren hangarını yerinde inceleme fırsatı buldu. İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, ekibe eşlik ederek yapı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

İTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Dilek YILDIZ, ders içeriğinde işlenen konular doğrultusunda projelerin ilk hallerinin 3 haftalık çalışma sonucu ortaya çıkarıldığını söyleyerek, seçilen iki projenin geliştirileceğini ve son halini alacağını belirtti. Dönem sonunda tamamlanacak projelerin, Gazimağusa Yerleşkesi Öğrenci Merkezi’nde uygulanması planlanıyor.