Başbakan ERHÜRMAN ve Bakan NAMİ İTÜ’yü Ziyaret Etti

KKTC Başbakanı Tufan ERHÜRMAN 27 Kasım 2018, Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren girişimcilik platformu “İTÜ Çekirdek Erken Kuluçka Merkezi”ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Başbakan ERHÜRMAN ve beraberindeki heyete İTÜ Çekirdek ve faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Benzer bir merkezin KKTC’de de kurulması yönünde düşünceleri olduğunu belirten ERHÜRMAN, gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İTÜ Çekirdek Erken Kuluçka Merkezi yetkilileri, Başbakan ERHÜRMAN’a yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil NAMİ, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ederek, İstanbul Kampüs Vodafone Future Lab'ta İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA ile bir araya geldi. KKTC’deki üniversitelerin ülke ekonomisindeki önemine değinen Bakan NAMİ, teknoloji ve inovasyon konularında üniversitelerden girişimci adımlar beklediğini vurguladı.

İTÜ Rektōrü Prof. Dr. Mehmet KARACA, Kuluçka merkezi konusunda Türkiye’de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldıklarını belirterek, İTÜ Teknokent’in başarılarının dünya tarafından yakinen takip edildiğini söyledi.

Tematik teknokentlerde enerji konusunda Türkiye’de çalışan tek üniversite olduklarını, bu konudaki bilgi birikimlerini KKTC’ye de aktarmalarının gelecek planları arasında olduğunu belirten Rektör KARACA, Bakan NAMİ’yi üniversite öğrencileri ve genç girişimciler tarafından hazırlanan, start up inovasyon projelerinin değerlendirileceği “Big Bang Challenge” etkinliğine davet etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil NAMİ’ye İTÜ kampüs ziyaretinde “Vodafone IoT Platformu Enerji Çözümleri” ve “Enerji Verimliliği ve Kompanzasyon Yönetimi” konulu iki sunum yapıldı. Gerçekleşen sunumların ardından “İTÜ Vodafone Future Lab” gezilerek, bugüne kadar geliştirilen çözümler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.