İTÜ Rektörüne Ukrayna’dan Fahri Doktora

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsünden (NTU KhPI) İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA’ya verilen “Fahri Doktora” unvanı için tören düzenlendi.

Prof. Dr. KARACA’ya fahri doktor unvanı NTU KhPI’ın Akademik Konsey Kararı’nda yer aldığı üzere, “İleri düzey bilimsel ve eğitsel fikirlerin yaygınlaştırılmasına yönelik olağanüstü kişisel katkılarından, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle etkin iletişim kurulmasını sağlamasından, Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi "Kharkov Politeknik Enstitüsü" ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında aktif işbirliği kurulmasını sağlamasından dolayı” verildi.

Kharkiv Politeknik Enstitüsünde 4 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen törene; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, Kharkiv Politeknik Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yevgen Ivanovych Sokol, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veliyev Eldar, İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul KARAÇUHA, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim AKDUMAN ve İTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gülname TURAN’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bilim insanı katıldı.

Kharkiv Politeknik Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sokol E. I., Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA’nın yükseköğretime uluslararası düzeyde katkı sağladığını belirterek iki üniversite arasında kurulan iş birliğini hatırlattı. Prof. Dr. Sokol E. I. İTÜ’ye ve KARACA’ya teşekkür etti.

İTÜ olarak uluslararası iş birliğine önem verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA ise Kharkiv Politeknik Enstitüsü ile bugüne kadar önemli projelere imza attıklarını belirtti. Bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ve iki ülke için verimli sonuçlar elde edileceğini aktardı. Ukrayna-Türk Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezinin bunun somut bir örneği olduğuna dikkat çeken KARACA, merkezin faaliyetlerinin duyurulması amacıyla yayına alınan web sitesi ile Türkiye ve Ukrayna arasındaki bilimsel iş birliğinde çevirimiçi köprü kurulduğunu dile getirdi. Rektör KARACA, fahri doktora unvanı için Kharkiv Politeknik Enstitüsü senatosuna teşekkür ederek sözlerini tamamladı.