Gedik Üniversitesi ile Yeni İşbirliği

İTÜ - KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri ile Gedik Üniversitesi arasında “Kaynak Teknolojileri Merkezi” kurulması, yönetilmesi ve işletilmesi hususlarında işbirliği protokolü imzalandı.

12 Nisan 2019, Cuma günü Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi’nde gerçekleşen imza törenine İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer UTLU, İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı Metin DURAL ve Gedik Holding Eğitim Müdürü Ömür DANIŞKAN katıldı.

İki üniversite arasında 23 Kasım 2017 tarihinde imzalanan genel iş birliği protokolü kapsamında; öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi, araştırma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinliklerin düzenlenmesi konularında görüş birliğine varılmıştı.