İTÜ Kuzey Kıbrıs ALSİAD Temasında Bulundu

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri ile dernek merkezinde bir araya geldi.

Rektör KAHYA, Anadolu gezisinin son durağının Alanya olduğunu ve burada işadamları ile görüşmek istediğini belirtti. Mevcut bölümler hakkında bilgi veren KAHYA, Gazimağusa ve Yeni Erenköy’de devam eden kampüs çalışmalarını anlattı. İTÜ-KKTC'nin öğrencisiyle, akademisyeni ve personeliyle uluslararası bir üniversite olmasının hedeflendiğini söyleyen KAHYA, kampüslerde teknokent ve inovasyon merkezleri kurulacağını belirtti. ALSİAD üyesi işadamları ile bir araya gelmiş olmaktan ve memnun olduğunu ifade eden KAHYA, birlikte çalışma konusunda her zaman açık olduklarını söyledi.

ALSİAD Başkanı Akın TABAKLAR, Rektör KAHYA'nın ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirterek, kendisi ve üniversite ile çalışma aşamasında bu toplantının bir başlangıç olacağını düşündüğünü ifade etti.