“Afet Yönetimi Sertifika Programı” Tamamlandı

İTÜ Kuzey Kıbrıs, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi iş birliğinde 25-27 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Afet Yönetimi Sertifika Programı” tamamlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU, Prof. Dr. Nilgün OKAY, Doç. Dr. Nazan AKMAN PEK ve İTÜ PDR Koordinatörü Cem DEMİRBAŞ konuşmacı olarak eğitime katkı koydu. İTÜ Kuzey Kıbrıs personelinin de katıldığı eğitime KKTC afet yönetimi sisteminde bulunan 53 kurum, kuruluş ve bakanlıktan 105 kişi katılım gösterdi.

Katılımcılar, Afet ve Kriz Yönetimi, Acil Durum Planlaması, Risk Azaltma Planlaması, Yapısal ve Yapısal Olmayan Zarar Azaltma, Kentsel Risk Azaltma İçin Tehlike ve Risk Analizi Etkileri, Afet Halk Eğitimi ve Toplum Müdahale Ekipleri Olay Komuta Sistemi, Kent Risk Analiz Çalışması ve Afet Psikolojisi konularında üç gün boyunca eğitim aldı.

Eğitim alanlar adına konuşan Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürlüğü Jeoloji Şube Amiri Mehmet NECDET, Afet Yönetimi Sertifika Eğitimi’nin yararlı ve başarılı geçtiğini belirtti. Kıbrıs’ın iklim değişikliğinden etkilenecek ülkelerin başında geldiğine dikkat çeken NECDET, iklim değişikliklerinin kuraklık gibi aşırı yağışa da neden olduğunu, bunların ülkede de görüldüğünü belirtti.