2016-2017 Akademik Yılı Başladı

ITU KKTC Oryantasyon Gunleri 1Yeni öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş ve adaya uyum süreçlerine destek vermeyi hedefleyen İTÜ-KKTC Oryantasyon Günleri başladı.

Yeni öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş ve adaya uyum süreçlerine destek vermeyi hedefleyen İTÜ-KKTC Oryantasyon Günleri başladı. Oryantasyon Günleri çerçevesinde iki gün süre ile çeşitli sosyal etkinlikler ve kültürel geziler düzenlendi.

Öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşması için zemin yaratan gezi programı doğrultusunda Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne'deki tarihi ve kültürel ziyaretler gerçekleştirildi. 26 Eylül 2016, Pazartesi akşamı ise Gazimağusa Yerleşkesi’nde “Oryantasyon Kokteyli” düzenlendi.

İTÜ-KKTC Rektör Vekili Yrd. Doç. Dr. Aslı ÇEKMİŞ, kokteylde yaptığı açılış konuşmasında İTÜ'lü olma ayrıcalığını yakalayan öğrencilere, yeni akademik yılda başarılar diledi. ÇEKMİŞ, Üniversitenin Gazimağusa ve Yeni Erenköy Yerleşkeleri ile Lefkoşa’da bulunan Sürekli Eğitim Merkezi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

İTÜ-Mezunları Derneği Kıbrıs Başkanı Mehmet ZORBA ve İTÜ-MEDEK Saymanı Gökhan NAİM de gecede birer konuşma yaparak öğrencilere ve velilere hitap etti. Öğrenciler, gece boyunca hazırlık okulu, yeni öğrenci işlemleri, kulüpler ve etkinlikler hakkında kurulan bilgilendirme standlarından bilgi aldılar. Kokteyl, Grup Latino Turco konseri ile sona erdi.