İTÜ Günü 244. Yıl Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

kampus tanitim 2016 2017İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 244. Yılı 13 Mayıs 2017, Cumartesi günü İTÜ Kuzey Kıbrıs Gazimağusa Yerleşkesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail ARTER, İTÜ-MEDEK üyeleri, İTÜ Kuzey Kıbrıs personeli ve Yabancı Diller Hazırlık Okulu öğrencilerinin katılıyla gerçekleşen etkinlik; İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasında İTÜ Günü kutlamalarının İTÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi’nde de bir gelenek halinde devam edeceğini belirten Rektör KAHYA, etkinliğe sağladığı katkılardan dolayı Başkan ARTER’e plaket takdim etti. Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibinin gösterileri misafirler tarafından beğeniyle izlendi.

Halk Dansları gösterilerinin ardından üç farklı temalı sergi ile devam eden etkinlikte, İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İTÜ PolReC) 2016 Antarktik Araştırma Seferi fotoğrafları, İTÜ Kuzey Kıbrıs Deniz Sporları Kulübü su altı fotoğrafları ve Gazimağusa Sanat Buluşması’na katkı koyan sanatçıların eserleri sergilendi.

Etkinlikler kapsamında gerçekleşen uçurtma şenliğinde, İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri okutmanlar danışmanlığında tasarladıkları uçurtmaları jüriye sundular. Jürinin değerlendirmesinden sonra öğrenciler, personel ve etkinliğe katılan misafirler Gazimağusa Yerleşkesi’nde uçurtma uçurdular. Uçurtma yarışması sonucunda ilk üçe giren gruba İTÜ-MEDEK Yönetim Kurulu üyesi ve Saymanı Gökhan NAİM, Erdoğan NAİM anısına ödüllerini takdim etti.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Müzik Kulübü’nün müzik dinletisi ile devam eden etkinlik; öğrenciler arası bilgi yarışması, masa tenisi turnuvası ve çeşitli açık alan aktiviteleri ile son buldu.