Yerel Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları - 2017 Sona Erdi

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliğinde organize edilen ‘Yerel Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları – 2017’ 26 Nisan 2017, Çarşamba günü sona erdi.

KKTC Üniversiteleri Arama - Kurtarma Topluluklarının katılımı ile 24-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Girne Güven Park Tesisleri’nde 3 gün boyunca 5 farklı parkurda (Enkazdan Yaralı Kurtarma, Hedef Bulma, Araçtan Kurtarma, Havai Hatla Kurtarma ve Beton Sürükleme) gerçekleştirilen yarışmalara üniversitemiz Arma Kurtarma Topluluğu üyeleri de katılmıştır.

Yarışmalar öncesinde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı tarafından Girne Güven Park Tesisleri’nde öğrenciler için eğitim kampı hazırlanmış olup, üniversitemiz AKUT üyeleri de 3 gün boyunca verilen hazırlık eğitimlerine katılmışlardır.

Beton Sürükleme ve Hedef Bulma parkurlarında üniversitemiz AKUT üyeleri en iyi puanı almış olup, 26 Nisan 2017, Çarşamba gecesi Acapulco Otel’de düzenlenen kapanış ve ödül töreninde başarı belgeleri takım adına ekip lideri Oğuzhan KOÇ’a takdim edilmiştir.