Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları - 2016 Başladı

Uluslararasi Universiteler Arama Kurtarma Oyunlari 2016 Basladi 1Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliğinde yaklaşık 2 yıldır planlanan “Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları-2016” (International Universities Search & Rescue Games 2016) 24 Nisan 2016, Pazar günü ODTÜ-KKK’nde gerçekleştirilen teknik toplantı ve açılış töreni ile başladı.

Sivil Savunma Esentepe Sosyal Tesisleri’nde 4 gün boyunca 5 farklı parkurda (Enkazdan Yaralı Kurtarma, Hedef Bulma, Araçtan Yaralı Kurtarma, Havai Hatla Kurtarma ve Gece Boyu Arazide İz Sürme) gerçekleştirilecek yarışmaların 1. etabı olan ve Üniversitemiz Arma Kurtarma Topluluğu üyelerinin de yarıştığı ‘Enkazdan Yaralı Kurtarma ve Hedef Bulma Parkurları’ 25 Nisan 2016, Pazartesi günü tamamlandı.

11 ülkeden 20 üniversitenin Arama-Kurtarma Topluluklarının katılımı ile sürdürülecek oyunlar 29 Nisan 2016, Cuma günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Lokali’nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecektir.