Rektörler Cumhurbaşkanı AKINCI ve Büyükelçi KANBAY ile Görüştü

akinci rektrler 2İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA ve İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, 27 Mart 2017 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI'yı makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem ONURKAN SAMANİ de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı AKINCI, rektörleri kabulünde yaptığı konuşmada, YÖDAK Değişiklik Yasası'nı Meclis’e iade etmesinin gerekçelerini anımsatarak, yasadaki değişikliklerin YÖDAK’ın özerk ve bağımsız bir yapıda çalışmasına yönelik olmadığını belirtti.

Rektörler yerleşke projeleri, restorasyon aşamasında olan binalar ve Denizcilik Fakültesi hakkında bilgi verdiler.

28 Mart 2017 Salı günü ise Rektör KARACA ve Rektör KAHYA, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya KANBAY’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Büyükelçi KANBAY ve Rektörler Gazimağusa ve Yeni Erenköy Yerleşke Projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.