HAKKI ATUN İLE MİMARLIK VE ŞEHİRCİLİK SÖYLEŞİSİ

KKTC’nin 4. Başbakanı, İTÜ mezunu, Yüksek Mühendis-Mimar Hakkı ATUN 30 Kasım 2023, Perşembe günü Mezunlarla Söyleşi etkinlikleri kapsamında Gazimağusa Yerleşkesi’nde Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

‘Mimarlık ve Şehircilik Söyleşisi’ başlıklı etkinlikte ATUN, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Eğitimi, ardından Manchester ve Nottingham Üniversiteleri’nde kent planlama ihtisas süreci, Şehir Planlama, İskan Bakanlığı ile diğer kamu alanlarında üstlendiği görevler ve 1998 yılına kadar süren siyasi hayatı ile ilgili tecrübelerini aktardı. Göçmen Evleri ve KKTC’de uygulanan projelerin sunumunun ardından Hakkı ATUN’un anlatımıyla İTÜ’de öğrencilik yıllarına ait mimarlık ve şehircilik proje çalışmalarından örnekler sergilendi.

İTÜ mezunu olarak İTÜ-KKTC’de Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri ile bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren ATUN’a üniversitemiz Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı KANAN, Genel Sekreter Dursun KOÇ ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül EKİMCİ tarafından kurumsal hediye takdim edildi. Geniş bir katılım ile gerçekleşen ‘Mimarlık ve Şehircilik Söyleşisi’ öğrencilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.