KMÜ İle İTÜ-KKTC Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İTÜ Kuzey Kıbrıs ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet AKGÜL'ün katılımıyla gerçekleşen protokol imza töreniyle iki üniversite arasında beş yıl süresince pek çok konuda işbirliği yapılması öngörüldü.

Protokol çerçevesinde İTÜ Kuzey Kıbrıs ile KMÜ’nün eğitsel, bilimsel, yönetsel tüm konularda ve eğitim-öğretimin tüm alanlarında karşılıklı işbirliğinde bulunması; akademik ve bilimsel tüm alanlarda sertifikalı eğitimler, dil eğitimleri, hizmet içi kurslar, atölye çalışmaları, toplantılar, kongreler, konferanslar ve sempozyumlar düzenlenmesi; işbirliğine dayalı akademik ve bilimsel yayınlar, araştırma projeleri ve çalışmalar yapılması; ortak bilimsel ve teknik geziler, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları, kültür, sanat ve spor alanlarında ortak çalışmalar, projeler, yarışmalar, festivaller düzenlenmesi; her iki üniversitenin de ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı için ortak faaliyetler gerçekleştirilmesi; öğretim elemanı, idari personel, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile araştırmacıların olanaklar doğrultusunda değişimlerinin sağlanması; lisansüstü öğrencilerinin akademik danışmanlık ve/veya eş danışmanlık ile tezlerinin yürütülmesi konusunda işbirliği; karşılıklı bilgi paylaşımı, eğitim ve araştırma amaçlı akademik yayın ve bilimsel dokümanların değişimi; yaz okulu ve diploma programları gibi alanlarda ortak müfredat faaliyetleri yapılması hedefleniyor.

İşbirliği protokol töreni ardından Rektör KAHYA, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent DARICI’yı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette iki üniversitenin sürekli eğitim merkezleri arasında işbirliği ve ortak projeleri görüşüldü.