REKTÖR

MESAJI

Hoş bulduk; Hoş geldiniz,

İTÜ Kuzey Kıbrıs varlığını değerli aleminize kabul ettiğiniz için önce hoş bulduk; yine, hayatın çocukları olarak hayat keşfinizi İTÜ Kuzey Kıbrıs yayından atılan ve hedefinde yalnızca gerçeğe ulaşma olan ok misali bizleri onurlandırdığınız için de hoş geldiniz.

Misyonumuz, Doğu Akdeniz Havzasının akademik yıldızı olmak ve hayat kalitesini sosyal ve teknik her alanda artırmaktır. Bu idealin gerçekleşmesi bilgi ile yoğrulmuş, farklı düşünen ve derinliği olan genç insan kaynağı ile mümkündür. Özgül ağırlığı fazla olan bu vazife, bizimdir.

Sizinki ise, üçüncü asrı kucaklamış İTÜ bilgi çınarından alacağınız her türlü donanımla; teslimiyetini sadece Hakk’a ve hakikatine dayandıran, özgüveni yüksek ve varlık hakkı bilincine sahip bireyler olarak; gelecek için daima bir umut olmaktır.

Enlerin ve ilklerin beşiği olan İTÜ’nün Kıbrıs adasındaki kampüsüne özgün ruhu (spirit) ile, yenilikçi ve girişimci hamlelerinizle hayata iz bırakmaya var mısınız?

Mutluluk ve başarı kaderinizin karakteristiği olması arzusu ile ... ercan kahya

BİYOGRAFİSİ

1963 yılında Erzurum’da doğan ve aslen Uşak’lı olan Ercan Kahya; lisans eğitimini 1984 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra, yine aynı dalda Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans programına kayıt olmuştur. 1985 yılında devlet bursu ile yüksek lisans ve doktora eğitimi için ABD’ye gitmiştir. Burada Su Kaynakları Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesini 1988 yılında Polytechnic University (New York) de tamamlamıştır. Takiben doktora eğitimine Columbia University de başlamış, daha sonra 1989 yılında University of California, Los Angeles (UCLA) transfer etmiştir ve 2003 yılında mezun olmuştur. Profesyonel akademik hayatına önce Selçuk Üniversitesi’nde başlamış ve altı yıl çalıştıktan sonra, 2001 yılının başında İTÜ’de geçmiş ve görevine halen bu kurumda devam etmektedir. 2004-06 ve 2008-10 yıllarında BAE’de önce Dubai daha sonra Sharjah Emirliklerinde bulunan American University in Dubai (AUD) ve American University of Sharjah (AUS) de ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Başlıca idari görev tecrübesi, 2002-2004 yılları arasında İTÜ-FBE Müdür Yardımcılığı ile başlamış ve 2012 yılından itibaren İTÜ-Kuzey Kıbrıs Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörlüğü/İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ile devam etmektedir. Ayrıca Journal of Hydrology dergisindeki yardımcı editörlük görevini 2009 yılından beri sürdürmektedir. Çeşitli ulusal ve uluslararası bilimsel organizasyonlara üye olan Prof. Kahya’nın başlıca araştırma konuları: Su Kaynakları, Hidroklimatoloji, Hidroloji, Hidrolik ve Kıyı Mühendisliği’dir. Kendisinin 41 den fazla SCI ve 10 adet diğer indeks makalesinin yanında, 77 ulusal ve uluslararası konferans bildiri ve özet yayını bulunmaktadır. Bu yayınlarına 2017 Temmuz itibari ile Web of Science ResearchID’de 1550’den; ResearchGate’de 2500’den; ve Google Scholar’da ise 2870’den fazla atıf almıştır ve sırasıyla h-index değerleri ise 18, 21 ve 23’dür.

Kaotik hayat bulmacasında; akıl gibi tarifsiz bir hazine ile değerli kılınarak yaratılanların en şereflisi olan insanın, var olma sırrına ulaşması için gerekli olan her şeyin anlaşılmasına ya da hissedilmesine takıntılı olan birisidir. Bunun için başta bilgi, hak ve gerçek olan her şeyin aranıp paylaşılmasının her akıl sahibini için bir vazife ve güzellik olduğuna inanır. Sanatın, müziğin ve sporun bir çok dalını seven; fakat, edebiyat ve tarih de dahil bu hayatın önemli uğraşı alanlarının, modern insanın dünyasında tedavi edici rolüne samimidir. Tek hobisi vardır; o da, derinliği olan güzel bir manzaranın seyir ile düşünsel yolculuğunun keyfidir.

Muaythai Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Prof. Kahya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

- Detaylı bilgi için Prof. Ercan Kahya’nın özgeçmişini tıklayın: CV

Kuruluş: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773 yılında Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun adı altında kurulmuştur.

Açılış: İTÜ Kuzey Kıbrıs, 2011-2012 Akademik Yılı’nda Gazimağusa Yerleşkesi’nde İngilizce hazırlık eğitimi vermeye başlamıştır.

Yerleşke: Gazimağusa Yerleşkesi 45 dönüm alan üzerine kurulmuş; 10 yeni ve 6 eski eser barındırmaktadır.

Öğrenci: 2016-2017 Akademik Yılı itibariyle toplan öğrenci sayısı 350’dir.

Logo: Kurumsal yazı fontu RePublic ile yazılmış “İTÜ”, sağ üstte bulunan “Arı Amblemi”, amblemi çevreleyen elips üzerine yazılmış “İstanbul Teknik Üniversitesi” ve en altta yer alan “Kuzey Kıbrıs” birlikte ve tek renk olarak kullanılır.

Doku: Petek temel formunun sonsuz biçimde tekrar edilebilir esasına dayanarak oluşturulmuştur.

Renk: Lacivert ve altın renklerinin tonları kurumsal kimliğin temelini oluşturmaktadır.

Motto: "Her zaman (n+1)'inci nesil üniversite"